Τετάρτη 1 Ιουνίου 2011

Χωρίσατε. Και τώρα, τί;


      













 Πάει, αυτό ήταν. Τετέλεσται. Μία σχέση τέλειωσε κι εσείς νομίζετε ότι μαζί της τελείωσε και η ζωή όπως την γνωρίζατε μέχρι τότε. Αν ακόμη τρέφετε συναισθήματα για τον πρώην σας, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να γίνετε έρμαιο των επιθυμιών και αναγκών του. Η κατάκτηση της ανεξαρτησίας σας είναι ένα δύσκολο ταξίδι, αλλά όχι ακατόρθωτο. 

       1. Προσπαθήστε να δεχτείτε ότι η σχέση έπρεπε, για τον άλφα ή βήτα λόγο, να τελειώσει. Μέχρι να το πάρετε απόφαση, θα πέσετε στην παγίδα της «αποκωδικοποίησης κρυφών μηνυμάτων». Δηλαδή, κάθε φορά που θα μιλάτε ή θα συναντιέστε τυχαία, θα προσπαθείτε να βρείτε πού κρύβεται το ενδιαφέρον του σε αυτά που σας είπε ή στον τρόπο που σας κοίταξε. Όσο πιο γρήγορα συνειδητοποιήσετε ότι η σχέση τελείωσε τόσο πιο γρήγορα θα σταματήσετε να τρέφετε φρούδες ελπίδες επανασύνδεσης.

       2. Απαγορεύεται το sex με τον ex: η πιο επικίνδυνη παγίδα. Αποφύγετε τα ραντεβουδάκια ανταλλαγής προσωπικών αντικειμένων, τα τετ α τετ «ξεκαθαρίσματα», ειδικά αν είστε ακόμη ερωτευμένες με τον πρώην σας. Το να πέσετε πάλι στο κρεβάτι μαζί του, απλά θα επιμηκύνει τον πόνο σας. 

       3. Αφήστε αρκετό καιρό να περάσει πριν αποφασίσετε αν θα είστε φίλοι ποτέ με τον πρώην σας. Ειδικά αν είναι εκείνος που αποφάσισε να δώσει τέλος στη σχέση αλλά θέλει να παραμείνετε «δύο καλοί φίλοι». Στην πραγματικότητα, εσείς είστε που υποφέρετε, οπότε καλό θα ήταν να κοιτάξετε τον εαυτό σας και όχι την ανάγκη του πρώην σας να διατηρήσει καλές σχέσεις μαζί σας. 
nooz.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου