Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Όλα για την εικόνα

Είναι γνωστό πως αρκετές γυναίκα δεν μπορούν να αντισταθούν μπροστά σε ένα άρωμα ή σε ένα κραγιόν. Κι αυτό γιατί πιστεύουν πως ένα καλλυντικό μπορεί να τις μεταμορφώσει και να τις κάνει πιο ερωτεύσιμες. Αποτέλεσμα, να ξοδεύουν μεγάλα χρηματικά ποσά, προκειμένου να κρατήσουν τέλεια την εικόνα, αδιαφορώντας για την υγεία τους.


Τουλάχιστον, αυτό έδειξε πρόσφατη έρευνα που δημοσίευσε η Daily Mail, που πραγματοποιήθηκε σε δείγμα 3.000 γυναικών, ηλικίας μεταξύ 18 και 65 ετών, οι οποίες ρωτήθηκαν σχετικά με τις συνήθειες των εξόδων τους και την προτίμησή τους σχετικά με τη φροντίδα του προσώπου και της εικόνας τους.

Σύμφωνα με την έρευνα λοιπόν, τέσσερις στις δέκα γυναίκες ανησυχούν περισσότερο για την εμφάνισή τους παρά για την υγεία τους. 

Μια γυναίκα καταναλώνει κατά μέσο όρο περίπου 400 ευρώ το χρόνο για την περιποίηση των μαλλιών, το μακιγιάζ, καθώς και για το τεχνητό μαύρισμα που την κάνει να δείχνει πιο νέα. Την ίδια ώρα για το σώμα και γενικότερα την υγεία της, δαπανά περίπου 280 ευρώ.

Και ενώ το γυμναστήριο και η άσκηση είναι ο καταλληλότερος τρόπος για την φροντίδα του σώματος και της υγείας, φαίνεται πως τα τρία τέταρτα των γυναικών επιλέγουν να χρησιμοποιούν συμπληρώματα διατροφής και θρεπτικές τροφές, σε ποσοστό 41%.

Όσον αφορά στη σωματική υγεία της κάθε γυναίκας, το φαινόμενο που παρατηρείται είναι πως υπάρχουν αρκετές γυναίκες που είναι αδύνατες και δείχνουν, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και υγιείς.

Σχεδόν το 19% έχει εισαχθεί στο νοσοκομείο λόγω εξάντλησης από υπερβολική δίαιτα και μία στις 20 έχει καταφύγει στη λύση των καθαρτικών προκειμένου να χάσει βάρος. Το 3% επιλέγει να ξεκινήσει το κάπνισμα προκειμένου να χάσει μερικά κιλά και το 14% έχει χρησιμοποιήσει χάπια διατροφής.

Ειδικός ερευνητής που συμμετείχε στην έρευνα, δήλωσε: «Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος οι γυναίκες να σταματήσουν να ασχολούνται με το σώμα τους και να ενδιαφέρονται μόνο για την τέλεια εικόνα τους. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα, η ομορφιά του προσώπου να καταντήσει έμμονη ιδέα. Γι’αυτό καλό θα ήταν να υπάρχει μέτρο.»



www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου