Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2011

Μακιγιάζ... ανάλογα με την προσωπικότητα

Συνήθως το μακιγιάζ που προτιμά μία γυναίκα εξαρτάται από την ώρα της ημέρας που θα κυκλοφορήσει, το ρούχο που θα φορέσει, τη διάθεσή της, την τάση της μόδας... Τώρα ειδικοί μακιγιέρ λένε πως ακόμη και το μακιγιάζ που επιλέγει μία γυναίκα αποκαλύπτει την προσωπικότητά της και στην ουσία οι υπόλοιποι παράγοντες δεν επηρεάζουν τόσο τις...
χρωματικές επιλογές της. Όπως παρουσιάζει το womenhealthabout.com, υπάρχουν κυρίως τρεις χαρακτηριστικοί τύποι μακιγιάζ στους οποίους η κάθε γυναίκα βρίσκει τον εαυτό της. 

Η φυσική γυναίκα

Εάν έχετε μια ήρεμη χαλαρή προσωπικότητα, είστε βαθύτατα σκεπτόμενη, ενώ η θηλυκότητα είναι το έντονο χαρακτηριστικό σας, τότε μάλλον ανήκετε στην κατηγορία της φυσικής γυναίκας. Προτιμάτε τη σιγουριά, την ασφάλεια, είστε υπεύθυνη και πρακτική αλλά αρκετά φιλόδοξη και αυστηρή. Ένα απλό μακιγιάζ που θα δίνει έμφαση στο φυσικό σας look χωρίς να χρησιμοποιεί υπερβολικά τρικ είναι ό,τι πρέπει.

- Ενυδάτωση... η λέξη κλειδί για ένα αψεγάδιαστο φυσικό look.

- Αποφύγετε την κρέμα βάσης και αντικαταστήστε τη με ένα ενυδατικό προϊόν περιποίησης δέρματος με glitter λεπτομέρειες.

- Αντισταθείτε σθεναρά στο πολύ υπερβολικό ρουζ. Οι απαλοί ροζ-περλέ τόνοι θεωρούνται οι καταλληλότεροι.

- Επιλέξτε μακιγιάζ σε ουδέτερους τόνους. Χρησιμοποιείστε eyeliner μόνο για το πάνω μέρος του βλεφάρου σας. Όσον αφορά στα χείλια ένα διαφανές gloss είναι πραγματικά ό,τι σας χρειάζεται.

Η ρομαντική ψυχή
Παιχνιδιάρα, γεμάτη ζωή και με μια απίστευτη αίσθηση ομορφιάς. Χαλαρή, ανοιχτόμυαλη και δημιουργική, επικοινωνιακή και αισιόδοξη, ο τύπος μακιγιάζ που σας ταιριάζει είναι όλο θηλυκότητα βασισμένος μάλιστα σε χρώματα παστέλ για μια υπέροχη λαμπερή επιδερμίδα. Πώς θα τα πετύχετε όλα αυτά;..

- Αναμείξτε την κρέμα βάσης με μια μικρή δόση body lotion με glitter.

- Δώστε χρώμα στα μάγουλα φορώντας ένα απαλό ρουζ. Μπορείτε επίσης να τοποθετήσετε λίγο lip gloss στο δέρμα σας με τα δάκτυλά σας.

- Προτιμήστε παστέλ διακριτικά χρώματα και αποφύγετε τα έντονα και υπερβολικά.

- Επικεντρωθείτε στις βλεφαρίδες σας. Πρέπει να είναι μεγάλες και έτοιμες για αποπλάνηση. Γυρίστε τες λοιπόν και περάστε δυο στρώσεις μάσκαρα για ένα βλέμμα που μαγνητίζει.

- Τα χείλια σας πρέπει να είναι φυσικά γι’ αυτό προτιμήστε ένα gloss σε ουδέτερο χρώμα.

Το μυστηριώδες θηλυκό
Διακρίνεστε για την ευφυή, χαρισματική και ηγετική σας προσωπικότητα. Ενεργείτε και επιλέγετε πάντοτε με βάση τη λογική, ενώ πολύ πιο σπάνια θεωρείτε πρόκληση την ανάληψη ρίσκων. Αρέσκεστε στα debate και δεν δέχεστε με τίποτα την απόρριψη. Απίστευτα δυναμική, με υψηλές προσδοκίες αισθάνεστε συχνά σαν μια άλλη σταρ που διασχίζει όλο χάρη το κόκκινο χαλί.

- Για να πετύχετε το δραματικό look που τόσο πολύ επιθυμείτε, χρειάζεστε μια πεντακάθαρη επιδερμίδα. Σ’αυτή την περίπτωση μια απλή κρέμα βάσης που καλύπτει απόλυτα όλα τα σημάδια σας είναι απολύτως απαραίτητη.

- Δώστε έμφαση στα μάτια. Μην ενδώσετε μόνο στις κλασικές μαύρες και σκούρες καφέ σκιές. Παίξτε με τα χρώματα. Μοβ, μπλε και πράσινο αποτελούν εξίσου καλές επιλογές.

- Πείτε όχι στο πολύ υπερβολικό ρουζ και προτιμήστε χείλια σε φυσικούς, ουδέτερους τόνους, ώστε να επέλθει η απαραίτητη ισορροπία στο μακιγιάζ.



www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου