Δευτέρα 2 Μαΐου 2011

Σούπερ κόλπα για να μην κάνεις «μαύρα μάτια»


σβήσε τους μαύρους κύκλους, κρέμα ματιών, ντεμακιγιάζ ματιών

Σούπερ κόλπα για να μην κάνεις «μαύρα μάτια»

Tags: σβήσε τους μαύρους κύκλουςκρέμα ματιώνντεμακιγιάζ ματιών




«Η επιδερμίδα κάτω από τα μάτια σου είναι ιδιαίτερα λεπτή και διάφανη, με αποτέλεσμα να γίνονται ορατές οι φλέβες και τα αγγεία δίνοντας στην περιοχή πιο σκούρο χρώμα, σαν σκιά» εξηγεί η Βάλια Μουσάτου, δερματολόγος. Επιπλέον, όσο μεγαλώνεις οι αποθήκες λίπους και οι μύες που βρίσκονται γύρω από τα μάτια σου χαλαρώνουν εντείνοντας ακόμη περισσότερο το πρόβλημα. 

Τι να προσέξεις
Το ιστορικό της οικογένειας Οι μαύροι κύκλοι είναι συχνά κληρονομικοί. Ωστόσο, μερικές φορές είναι εκ γενετής, π.χ., σε πολλές γυναίκες με βαθουλωτές κόγχες ματιών δημιουργούνται σκιάσεις που δίνουν τη ψευδαίσθηση των μαύρων κύκλων, ή εξαιτίας παθολογικών καταστάσεων, π.χ., παχυσαρκία, παθήσεις ενδοκρινών αδένων, προβλήματα αλλεργικής φύσεως κ.ά.
Τις αλλεργίες Όταν ο οργανισμός καταπολεμά ένα αλλεργιογόνο, οι φλέβες κάτω από τα μάτια διαστέλλονται και παίρνουν πιο σκούρο χρώμα.
 Τι να κάνεις
Κοιμήσου! Η έλλειψη ύπνου επιβραδύνει την κυκλοφορία του αίματος. Έτσι, η επιδερμίδα δείχνει πιο χλωμή και οι φλέβες τονίζονται περισσότερο.
Πρόσεχε την κατακράτηση υγρών Εάν καπνίζεις, καταναλώνεις αλκοόλ συχνά ή επεξεργασμένες τροφές, οι οποίες περιέχουν μεγάλες ποσότητες νατρίου, οι φλέβες κάτω από τα μάτια σου πιθανόν να γεμίσουν υγρό και να γίνουν πιο ορατές. Κόψε το κάπνισμα, μείωσε την ποσότητα του αλκοόλ που καταναλώνεις, υιοθέτησε ισορροπημένο διαιτολόγιο.
Μην τρίβεις τα μάτια σου κατά τη διάρκεια του ντεμακιγιάζ Όταν ασκείς πίεση στην ευαίσθητη αυτή περιοχή, τα αγγεία σπάνε, με αποτέλεσμα να φαίνονται σαν μελανιές.
Χρησιμοποίησε τη σωστή χρήση της κρέμας ματιών Εάν υπερβάλλεις με την ποσότητα, εντείνεις το πρόβλημα.
Η γνώμη της ειδικού
Εάν οι μαύροι κύκλοι είναι πολύ έντονοι και επιμένουν, θα πρέπει να συμβουλευτείς το δερματολόγο σου, ο οποίος θα σου προτείνει εξειδικευμένες φαρμακευτικές κρέμες.
ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ «Υπάρχουν κρέμες που μπορούν να απαλύνουν τους μαύρους κύκλους, όμως για να δεις πραγματικό αποτέλεσμα θα πρέπει να υιοθετήσεις έναν υγιεινό τρόπο ζωής» συμβουλεύει η Βάλια Μουσάτου. «Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να μειώσεις στο ελάχιστο τις τροφές που είναι πλούσιες σε νάτριο, να κοιμάσαι αρκετά και να πίνεις πολύ νερό. Καλό είναι τέλος να αποφεύγεις και την έκθεση στο ήλιο, καθώς αυξάνεται η παραγωγή μελανίνης και εντείνει το πρόβλημα».
 Σβήσε τους μαύρους κύκλους

Αυτές οι συμβουλές θα σε βοηθήσουν!
Εφάρμοσε μια φυσική συνταγή που εξαφανίζει τους μαύρους κύκλους: τοποθέτησε στα μάτια σου για 15 λεπτά φρεσκοκομμένα κομμάτια πατάτας σε σχήμα μισοφέγγαρου, για να εφαρμόζουν καλά από κάτω. Η λευκαντική δράση της πατάτας θα βοηθήσει.
-Χρησιμοποίησε μια κρέμα με βιταμίνη Κ Είναι ιδανική καθώς απαλύνει το σκούρο χρώμα κάτω από τα μάτια.
-Κάλυψε τα μάτια σου με κρύα σακουλάκια από μαύρο τσάι Το κρύο νερό, σε συνδυασμό με την καφεΐνη, συστέλλει τις φλέβες και απαλύνει τους μπλε τόνους.
-Σβήσε τις σκιές Για να κρύψεις τους μαύρους κύκλους, επίλεξε ένα ιριδίζον κονσίλερ στους τόνους του κίτρινου.
-Όταν κοιμάσαι προσπάθησε να έχεις το κεφάλι σου ελαφρώς ανασηκωμένο Με αυτό τον τρόπο αποφεύγεις την κατακράτηση υγρών και τη δημιουργία σκιών.
-Κατανάλωσε μεγάλες ποσότητες νερού Η καλή ενυδάτωση θα ενισχύσει την επιδερμίδα ώστε να καλυφθούν οι φλέβες.
 Eίναι ακόμη καλύτερα όταν...
- ... μακιγιάρεσαι, να μη φοράς μάσκαρα στις κάτω βλεφαρίδες. Aπόφυγε να τονίζεις το εσωτερικό των ματιών σου με μαύρο μολύβι. Τράβηξε την προσοχή των άλλων μακριά από τους μαύρους κύκλους των ματιών τονίζοντας τα χείλη σου με ένα έντονο λιπ γκλος πάνω από το κραγιόν σου.
- ... αφαιρείς το μακιγιάζ από τα μάτια, σκουπίζοντας με απαλές κινήσεις πρώτα τα βλέφαρα και μετά τις βλεφαρίδες από τη βάση ως την άκρη τους χωρίς τρίψιμο. Χρησιμοποίησε απαλά μαντιλάκια για το ντεμακιγιάζ των ματιών από αγνά υλικά, όπως αμυγδαλέλαιο και εκχυλίσματα βαμβακιού, που απομακρύνουν απαλά το μακιγιάζ με μία κίνηση ενώ παράλληλα τρέφουν και περιποιούνται τις βλεφαρίδες.
shape.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου