Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Πώς να κάνεις ένα smokey με συνδυασμούς χρωμάτων!

Πριν αρκετό καιρό η Emma Watson εμφανίστηκε στην πρεμιέρα του τελευταίου Harry Potter με ένα διαφορετικό smokey. Γιατί διαφορετικό; 

Βασιζόταν στον συνδυασμό δύο χρωμάτων, του μαύρου και του κίτρινου- χρυσού. Η Emma μας απέδειξε με αυτό τον τρόπο ότι είναι πολύ απλό να μεταμορφώσεις το ίδιο smokey που πιθανότατα έχεις βαρεθεί να κάνεις παίζοντας με χρώμα στις γωνίες των ματιών σου.

Λίγο πριν, τα catwalks είχαν γίνει επίσης πηγή έμπνευσης: Οι οίκοι Jason Wu και Elie Saab έβγαλαν από τις παλέτες τους χρώματα και τα συνδύασαν μεταξύ τους δημιουργώντας ένα πολύ ενδιαφέρον αποτέλεσμα.



Αν κουράστηκες να επαναλαμβάνεσαι με το ίδιο smokey ή αν απλώς θέλεις να πειραματιστείς με κάτι colorful ι δες βήμα προς βήμα πώς μπορείς να κάνεις ένα smokey με συνδυασμούς χρωμάτων!



Βήμα 1

 
Έχουμε ήδη δημιουργήσει την βάση και εστιάζουμε στα μάτια. Βάζουμε ακατάστατα μαύρο μολύβι σύρριζα στο πάνω βλέφαρο και στοχεύουμε να “πιάσει” πολύ καλά στην ρίζα. Δεν μας ενδιαφέρει αν χρησιμοποιήσουμε παραπάνω ποσότητα διότι θα το σβήσουμε με το πινέλο.






Βήμα 2

 
Με ένα πινέλο αρχίζουμε και σβήνουμε προς τα πάνω και μέχρι μέσα από το κόκαλο του ματιού. Προσέχουμε ώστε η ένταση να βρίσκεται στο βλέφαρο και όσο “ανεβαίνουμε” αυτή να σβήνει. Ουσιαστικά, “μαλακώνουμε” το μολύβι ομοιόμορφα.






Βήμα 3

 

Στο σημείο ακριβώς που έχουμε βάλει το μολύβι τοποθετούμε με ένα πινέλο μοβ ματ σκιά. Βάζουμε αρκετή ποσότητα καθώς το μολύβι είναι “λιπαρό” και η σκιά κολλάει πάνω στο βλέφαρο με αποτέλεσμα να έχουμε έντονο αποτέλεσμα και μεγαλύτερη διάρκεια. Κάνουμε τα κατάλληλα σβησίματα για πιο ομοιόμορφο αποτέλεσμα.
  


Βήμα 4

 

Προσθέτουμε λίγη ροζ σκιά στο κόκαλο του ματιού και κάνουμε blending με την μοβ σκιά.
  












Βήμα 5

 
Βάζουμε και μια φωτεινή- ανοιχτή ροζ σκιά ακριβώς κάτω από το φρύδι.












Βήμα 6

 

Βάζουμε μαύρο μολύβι στο εσωτερικό του ματιού και με μια μπατονέτα ή ένα πινέλο το “μουντζουρώνουμε”.
Tip: μπορούμε να βάλουμε και λίγη μοβ σκιά σύρριζα με το μολύβι, την ίδια ακριβώς που χρησιμοποιήσαμε στο πάνω βλέφαρο.
  

Βήμα 7

 

Περνάμε δύο στρώσεις μάσκαρα.
  












Βήμα 8

 

Ολοκληρώνουμε τοποθετώντας στην εσωτερική γωνία του ματιού λίγη πράσινη ιριδίζουσα σκιά για ένα πιο δροσερό look.
  







To μακιγιάζ ολοκληρώθηκε

 

Το μακιγιάζ των ματιών ολοκληρώθηκε. Πρόκειται για ένα look που εστιάζει στα μάτια και βασίζεται σε πολύ ενδιαφέροντες χρωματικούς συνδυασμούς. Πώς σου φαίνεται; Θα το υιοθετήσεις;

tlife.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου