Κυριακή 31 Ιουλίου 2011

Κοιλιά για παραλία




Προβληματίζεσαι ακόμη για την κοιλίτσα που «πετάει» ελαφρώς και σου στερεί την αυτοπεποίθηση που χρειάζεσαι για να την επιδείξεις στην πλαζ;
Για να φορέσεις με άνεση τα σέξι πολύχρωμα μπικίνι του φετινού καλοκαιριού, δοκίμασε να εντάξεις στο εβδομαδιαίο σου μενού τις παρακάτω τροφές.
* Γιαούρτι: Το ελληνικό γιαούρτι αποτελεί εύγευστο τρόπο για την απώλεια βάρους λόγω των πρωτεϊνών του. Η Leslie Bonci, διατροφολόγος αθλητών, από τις ΗΠΑ, δήλωσε ότι η πρωτεΐνη χρειάζεται περισσότερο χρόνο να αφήσει το στομάχι και έτσι παραμένει περισσότερο χρόνο η ικανοποίηση. Σαν δώρο, ο οργανισμός καίει περισσότερες θερμίδες χωνεύοντας την πρωτεΐνη σε σχέση με τους υδατάνθρακες.
* Κανέλα: Έρευνες δείχνουν ότι η κανέλα μπορεί ενδεχομένως να έχει σταθεροποιητική επίδραση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αυτό θα μπορούσε να περιορίζει την όρεξη, ιδιαίτερα σε ανθρώπους με διαβήτη 2, δήλωσε η ειδικός. Βάλε λίγη στον καφέ σου, το τσάι ή το γιαούρτι και πρόσθεσε γλύκα χωρίς θερμίδες.
* Ωμά λαχανικά: Ικανοποιούν την επιθυμία για φαγητό, είναι γεμάτα νερό που βοηθά στον κορεσμό και χαμηλά σε θερμίδες.
* Αυγά: Έρευνες αποδεικνύουν ότι η κατανάλωση πρωτεΐνης το πρωί βοηθά στη μείωση της πείνας για περισσότερη ώρα σε σχέση με την κατανάλωση ενός κουλουριού ή άλλων υδατανθράκων. Ένα αυγό έχει μόνο 75 θερμίδες, αλλά προσδίδει 7 γραμμάρια πρωτεΐνης υψηλής ποιότητας μαζί με άλλα σημαντικά θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, το σώμα καίει περισσότερες θερμίδες με την πέψη αυγών σε σχέση με πρωινό υψηλό σε υδατάνθρακες.
Από το περιοδικό Prevention

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου