Κυριακή 24 Ιουλίου 2011

How to: Επιλέξτε το σωστό concealer για τα μάτια σας !


Οι περισσότερες γυναίκες έχουν ένα κοινό αισθητικό πρόβλημα,τους μάυρους κύκλους κάτω απο τα μάτια. Δεν έχει σημασία αν το δέρμα είναι ξηρό ή λιπαρό, ανοιχτόχρωμο ή μαυρισμένο, οι μαύροι κύκλοι δεν κάνουν διακρίσεις. 
Υπάρχουν πολλά προιόντα σήμερα που μπορούν να 'λύσουν' αυτο το συχνό πρόβλημα. Το κόλπο ομως είναι να βρείς το σωστό! 
                                              Τί προκαλεί τους μαύρους κύκλους;



Ανάμεσα στους πιο συχνούς παράγοντες του προβλήματος μπόρει να είναι το πολύ λεπτό δέρμα, η αυπνία ή οι αλλεργίες. Άλλοι παράγοντες λιγότερο συχνοί μπορεί να είναι το stress, μεγάλη κατανάλωση αλκοόλ ή αλατιού και έλλειψη υγρών. Όταν εντοπιστεί τί προκαλεί τους μαύρους κύκλους στη δική σας περίπτωση είναι πιο εύκολο να αντιμετωπιστεί κατάλληλα και αυτό μπορεί να σημαίνει μια γενικότερη αλλαγή του τρόπου ζωής σας, όπως καλύτερη διατροφή. περισσότερος ύπνος και κατανάλωση υγρών. 


Στο μεταξύ όμως, θέλετε να βρείτε το σωστό concealer για τους μαύρους κύκλους σας. 

Ποιό είναι το κατάλληλο concealer για εσας;

Διαλέξτε ενα concealer ένα με δύο τόνους πιο ανοιχτό απο την επιδερμίδα σας. Το πόσους τόνους πιο ανοιχτό θα είναι το concealer εξαρτάται απο το foundation.Έαν φοράτε foundation , επιλέξτε ένα concealer που να είναι μέχρι και δύο τόνους πιο ανοιχτό απο το αυτό, αν δεν φοράτε επιλεξτε κάποιο που να είναι κοντά στον τόνο τις επιδερμίδας σας.

Επιλέξτε το κατάλληλο τύπο concealer για το δέρμα σας 
Αν το δέρμα σας είναι λεπτό και ευαισθητο, επιλέξτε ένα  concealer που να είναι κρεμώδες και ενυδατικό γιατι ενα βαρύ  concealer θα κανει το δερμα σας να φένεται μεγαλύτερο σε ηλικία απο οτι είναι. Αν έχετε λιπαρό δέρμα κατω απο τα μάτια, χρησιμοποιήστε ενα concealer όχι πολύ κρεμώδες.

 Είναι σημαντικο να προσδιορίσετε τί θέλετε να καλύψετε. Μπλέ ή μωβ ή κοκκινους κύκλους κατω απο τα ματια, πρήξιμο ή μερίκες χρωματικές ατέλειες και λεπτές γράμμες-ολα αυτα θα καθορισουν το concealer που πρεπει να επιλέξετε. Δεν έχουν ολοι οι κυκλοι την ίδια απόχρωση γιαυτό και χρησιμοποιούμε διαφορετικά χρώματα για κάθε περίπτωση. Για μπλε-μπλε σκούρους κυκλους, χρησιμοποιούμε concealer με βασικη απόχρωση το κίτρινο. Οι κύκλοι που τίνουν στο προς το κόκκινο,εξισοροπούνται με πράσινους τόνους και οι κύκλοι με μώβ ή το πρήξιμο,με αποχρώσεις του απαλού ροζ και ροδακινί.




Αλλάξτε concealer ανάλογα με την εποχή. Τον χειμώνα το δέρμα τεντώνεται και γινεται πιο ξηρό απο ότι το καλοκαιρι, οποτε θα χρειαστείτε ενα πιο ενυδατικό concealer. Το καλοκαίρι, το δέρμα ελκύει περισσότερο χρώμα όποτε ισως χρειαστείτε ενα concealer ένα τόνο πιο σκούρο απο τον χειμώνα.

 
Επενδύστε σε ενα καλο concealer γιατι θα εφαρμοστεί στην πιο ευαίσθητη περιοχη του προσώπου, στα μάτια και επίσης ένα καλό concealer είναι η βάση για να καλό οπτικό αποτέ
λεσμα.Αφόυ καταλήξετε σε κάποια υποψήφια concealers, δοκιμάστε τα για να είστε σίγουρες οτι το προιόν που αγόραζετε είναι το σωστό για εσάς. 





Πώς να απλώσετε το concealer ; 
Χρείαζεται μεγάλη προσοχη όταν εφαρμόζουμε οτιδήποτε στα μάτια γιατί το δέρμα σε αυτη την περιοχή είναι πολύ λεπτό. 


Μην τράβάτε ή πιέζετε με δύναμη την περιοχή τών ματιών γιατί αυτο μπορεί να προκαλέσει προωρες ρυτίδες. Προσπαθήστε να το κάνετε με πινέλο. Αυτο γιατι, το πινέλο θα σας επιτρέψει να απλώσεται μια λεπτή στρώση μιας και δεν χρειάζεται πολύ και θα βοηθησεί να δέσει με το δέρμα σας. 
Επίσης, χρησιμοποιωντας τα δάχτυλα κάποιες μορφές concealer θερμένονται και χάνουν την πυκνότητα τους, συνεπώς και την καλυπτική τους ιδιότητα. Αν ενα concealer ειναι πολυ πυκνό τοτε η θερμότητα το δαχτύλων βοηθάει στο να απλωθεί πιο εύκολα.
makeupfashionfacegr.blogspot.com



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου